Típics d’Ascó i de la Ribera d’Ebre, no es coneix amb exactitud l’origen dels corassons ni si els de sagí eren anteriors als d’oli o a l’inrevés. Els corassons  tradicionalment s’han elaborat amb diferents motlles que proferien formes d’estrella, de lluna, de flor o de cor. No obstant això, la forma de cor és la que va popularitzar-se més ràpidament.

En alguns pobles, es recull una recepta de corassons que utilitza la matafaluga, un ingredient que confereix un valor patrimonial a bona part de la rebosteria ebrenca per trobar-se tradicionalment en moltes receptes i que ens remet a l’herència de la cuina islàmica.

INGREDIENTS:

  • Ous
  • Farina
  • Sagí
  • Sucre
  • Llima rallada

Les podeu trobar a :

  • FORN DE PA – PASTISSERIA MONTAÑA – Carrer Plaça Nova, 42
  • FORN DE PA – PASTISSERIA – CAFETERIA GRA-BO – Carrer Joan XXIII, 2