Restaurantes2020-05-08T13:07:05+02:00

Restaurantes

Corassons

Los ‘corassons’ son típicos de Ascó y de la Ribera de Ebro, aunque no sabemos exactamente su origen ni si los de manteca de cerdo eran anteriores a los de aceite vegetal, o viceversa. Los «corassons» están hechos con moldes de diferentes formas: estrella, luna, flor o corazón. Sin embargo, la forma del corazón es la que se popularizó más rápidamente.

En algunos pueblos, hay una receta de «corassons» que utiliza matalahúva, un ingrediente que da un valor patrimonial a buena parte de la pastelería ebrenca. Podemos encontrar este ingrediente en muchas recetas, lo que nos hace pensar en la herencia de la cocina islámica.

INGREDIENTES:

  • Huevos
  • Harina
  • Manteca de cerdo
  • Azúcar
  • Lima rallada

Los podéis encontrar en:

  • FORN DE PA – PASTISSERIA MONTAÑA – Carrer Plaça Nova, 42
  • FORN DE PA – PASTISSERIA – CAFETERIA GRA-BO – Carrer Joan XXIII, 2

Castell d’Ascó

El castell d’Ascó, ubicat al punt més alt del poble, fou una de les principals places andalusines de l’Ebre català, amb el seu hisn (castell) controlava les terres que s’enfilaven fins el Montsant (Margalef). Durant l’ocupació musulmana Ascó era un poble actiu, farcit de traginers, comerciants que navegaven en llaüt pel riu i pagesos que treballaven les terres fèrtils a la vora del riu. Amb l’ocupació cristiana, el castell, no perd importància i els templers decidiren crear-hi una comanda per la seva posició estratègica, amb excel·lent control visual de les terres del voltant i del riu Ebre, aleshores es creu que el castell s’amplià i es reforçà.

Del castell tan sols se’n conserven unes poques restes, de les quals en destaca la garita.  Actualment el castell es troba en procés de rehabilitació per a conservar-ne les restes i adequar-lo turísticament. El castell es pot visitar de forma lliure i gratuïta.

Cronologia

0
Cessió a l’ordre del Temple
0
Dissolució de l’ordre del Temple
0
Donació a l’ordre de l’Hospital
0
Fortalesa durant la guerra dels Segadors

Història

Durant els segles d’ocupació musulmana va ser residencia del valí de Siurana. A partir de la reconquesta cristiana duta a terme per Ramon Berenguer IV queda en mans dels comtats catalans. Posteriorment, el seu fill Alfons el Cast, l’any 1182, cedí a l’ordre del temple el castell i les vil·les d’Ascó i Riba-roja. Els templers van ocupar el castell fins la seva dissolució, el 1312. El castell d’Ascó també va patir el setge, ordenat pel rei Jaume II qui, l’any 1318, va donar-lo a l’ordre del Hospital.

Aquesta ordre va tenir presencia a Ascó fins el segle XIX, tot i que el castell va servir de fortalesa durant la guerra dels segadors (1640) i va patir una greu destrucció. Mes endavant, a la guerra de successió i posteriorment amb les guerres carlines, el castell va ser desmantellat.

VISITA DELS DIRECTORS GENERALS DE MEMÒRIA DEMOCRÀTICA I JOVENTUT

El dijous dia 15 de juliol, vam rebre la visita institucional del Sr. Antoni Font i Renom, Director General de Memòria Democràtica, del Sr. Àlex Sastre i Prieto, Director General de Joventut, i de la Sra. Núria Ramón i Pérez, Directora General de l’Agència Catalana de la Joventut.
Un cop realitzada la salutació institucional i signatura al llibre d’honor de l’Ajuntament, acompanyats dels seus respectius sub-directors, representants a les Terres de l’Ebre així com de membres del consistori asconenc es van desplaçar fins el camp de treball: LES TRINXERES DEL CALVARI D’ASCÓ.
Aquest camp està gestionat per la Fundació Escolta Josep Carol i el COMEBE. L’integren 21 joves catalans d’entre 14 i 17 anys dirigits per l’arqueòloga Sra. Mireia Vila i tres monitors.
Es tracta d’una intervenció arqueològica a un espai que va ser escenari de la Batalla de l’Ebre.

Vino dulce

Lo podéis encontrar en:

  • NOVA AGRÍCOLA SANT ISIDRE D’ASCÓ

Carrer Afores, 2

Forn i Pastisseria Gra Bo

Adreça: Carrer Joan XXIII, 2

Telèfon: 977 404 024

Horari: de 8 a 13.30 h i de 16.30 a 20 h

Particularitats: Producció de pa artesà – Granja – Entrepans variats – Pizza – Coca Recapte – Pasteleria variada – Pastissos Personalitzats – Rebosteria

Capacitat: 25 pax

Cocas de San Antonio

Las cocas de San Antonio son típicas de Ascó. Se suelen hacer para las fiestas de San Antonio declaradas de interés turístico nacional y durante las cuales, alrededor de una gran hoguera en la plaza del pueblo, los chicos y chicas llevan la torta en la mano bailando la típica jota.

INGREDIENTES:

  • harina
  • azúcar
  • aceite
  • huevos
  • levadura
  • esencia de lima
  • anís
  • matalahúva

Las podéis encontrar en:

  • FORN DE PA – PASTISSERIA MONTAÑA – Carrer Plaça Nova, 42
  • FORN DE PA – PASTISSERIA – CAFETERIA GRA-BO – Carrer Joan XXIII, 2

Title

Go to Top