Restaurantes2020-05-08T13:07:05+02:00

Restaurantes

Forn i Pastisseria Gra Bo

Adreça: Carrer Joan XXIII, 2

Telèfon: 977 404 024

Horari: de 8 a 13.30 h i de 16.30 a 20 h

Particularitats: Producció de pa artesà – Granja – Entrepans variats – Pizza – Coca Recapte – Pasteleria variada – Pastissos Personalitzats – Rebosteria

Capacitat: 25 pax

Los Perxes

Se designan así los antiguos porches que daban entrada a las murallas de Ascó. En la calle de Baix encontramos los del Ciego, Baijunca i Cavaller; en la calle Hospital, y adjunto a la casa del mismo nombre, encontramos el perxe de Peresans; en la calle de la plaza Nova, el perxe de Santo Domingo, y en el Pla de Vallxiqué, la Porta de la Tarda, hoy dia desaparecida.

En la Placeta se encuentra otra de las puertas de la villa y en la calle de la Mola aún se conserva les Portetes, un estrecho callejón de entrada y salida clandestina de la villa.

Vinagre de vino

Lo podéis encontrar en:

  • NOVA AGRÍCOLA SANT ISIDRE D’ASCÓ

Carrer Afores, 2

Activitats Fluvials

L’Ebre ha estat una de les vies de comunicació més importants de la Península Ibèrica.

Ibers, fenicis, romans, musulmans i posteriorment cristians utilitzaren l’Ebre com a eix de comunicació. Durant el període medieval es forjà l’economia fluvial a l’Ebre i cada vegada apareixien més llaüters i altres oficis relacionats amb la navegació fluvial. L’activitat, que només cessava en casos puntuals com riuades o guerres augmentà lentament fins a principis del segle XIX. Fou a partir d’aleshores que la navegació per l’Ebre anà disminuint fins acabar desapareixent a causa de l’aparició del ferrocarril, les carreteres i la construcció dels embassaments de Mequinensa, Riba-roja i Flix.

Actualment la navegació ha estat recuperada per al turisme i oci.

A Ascó, podeu navegar amb embarcacions sense motor com piragües i caiacs (individuals o dobles) o bé amb embarcacions de motor de petit calat a través de diferents empreses especialitzades.

També podeu navegar per l’Ebre a través de la rèplica moderna d’un llaüt (l’embarcació típica de l’Ebre català que té els seus origen en l’època musulmana), anomenat ‘Lo Roget’, nom d’un antic bandoler morisc que va evitar la seva expulsió l’any 1609. Es fan viatges turístics entre Ascó i el Pas de l’Ase durant els períodes que la navegabilitat fluvial es permesa.

Empreses d’esports fluvials amb lloguer:

Informació del Roget:

Voltes i sitges

En la plaza Mayor se asentaba la antigua aljama musulmana, convertida en universidad y, posteriormente en ayuntamiento hasta 1987. En la actualidad, es la sede de la Escuela Municipal de Música. Sobre el arco de entrada de este edificio podemos leer la fecha de 1610, que corresponde al año de expulsión de los moriscos.

Esta plaza está construida sobre unas bóvedas de piedra a las que se accede bajando por el callejón conocido como la Secanella. En su interior, unos silos recuerdan la función de almacenamiento de cereales que Ascó recolectaba ya desde la época musulmana.

Title

Go to Top