El dia 25 de juliol, coincidint amb el 85é Aniversari de l’inici de la Batalla de l’Ebre i com ve sent habitual, es va celebrar a la Cota 705 del Pinell de Brai l’acte d’homenatge a les víctimes i combatents de la Batalla de l’Ebre. Pàndols torna a estremir-se recordant les víctimes en el punt on va iniciar-se la Batalla de l’Ebre fa 85 anys. Promogut pel COMEBE va comptar amb la presencia del Sr.Lluís Montull Martínez, director dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a les Terres de l’Ebre, del Sr. Lluís Agut, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Alcaldes, Regidors i Regidores de les poblacions veïnes, el Sr. Salvador Farrés, combatent de la Lleva del Biberó supervivent de la Batalla de l’Ebre i dels joves del Camp de Treball de Caseres que van posar veu a una emotiva carta del Sr. Miquel Morera que degut a la seva avançada edat no va poder assistir a l’acte.
L’Ajuntament d’Ascó, membre del COMEBE, va estar representat per la Sra. Carolina Baiges, Regidora de Turisme i pel Sr. Josep M. Raduà, Regidor de Cultura i Patrimoni.
Mentre aquests joves d’entre 15 i 17 anys netegen trinxeres, joves de la seva mateixa edat hi lluitaven i hi morien fa 85 anys. “Els queda tan lluny la transició i la guerra civil com a la nostra generació la Segona Guerra Mundial. Hem d’involucrar-los perquè els valors perdurin, sobretot davant de l’amenaça real actual”, ha defensat Cinta Farnós, presidenta del Consorci Memorial per la Batalla de l’Ebre.