Carregant…
Visita Ascó2024-03-26T11:36:34+01:00

Notícies

PASSEJADA AMB EL LLAÜT LO ROGET

El dijous dia 26 de juliol una vintena de nens i nenes i les seves monitores de l’esplai Rebellugat van poder gaudir d’una passejada a bord del llaüt Lo Roget.
Aquesta activitat es va convertint en un clàssic dins de les propostes del casal asconenc fent les delícies d’aquests petits i petites que poden gaudir d’un passeig pel riu Ebre i del paisatge que l’envolta a bord del llaüt Lo Roget.

ACTE D’HOMENATGE A VÍCTIMES I COMBATENTS DE LA BATALLA DE L’EBRE

El dia 25 de juliol, coincidint amb el 85é Aniversari de l’inici de la Batalla de l’Ebre i com ve sent habitual, es va celebrar a la Cota 705 del Pinell de Brai l’acte d’homenatge a les víctimes i combatents de la Batalla de l’Ebre. Pàndols torna a estremir-se recordant les víctimes en el punt on va iniciar-se la Batalla de l’Ebre fa 85 anys. Promogut pel COMEBE va comptar amb la presencia del Sr.Lluís Montull Martínez, director dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a les Terres de l’Ebre, del Sr. Lluís Agut, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Alcaldes, Regidors i Regidores de les poblacions veïnes, el Sr. Salvador Farrés, combatent de la Lleva del Biberó supervivent de la Batalla de l’Ebre i dels joves del Camp de Treball de Caseres que van posar veu a una emotiva carta del Sr. Miquel Morera que degut a la seva avançada edat no va poder assistir a l’acte.
L’Ajuntament d’Ascó, membre del COMEBE, va estar representat per la Sra. Carolina Baiges, Regidora de Turisme i pel Sr. Josep M. Raduà, Regidor de Cultura i Patrimoni.
Mentre aquests joves d’entre 15 i 17 anys netegen trinxeres, joves de la seva mateixa edat hi lluitaven i hi morien fa 85 anys. “Els queda tan lluny la transició i la guerra civil com a la nostra generació la Segona Guerra Mundial. Hem d’involucrar-los perquè els valors perdurin, sobretot davant de l’amenaça real actual”, ha defensat Cinta Farnós, presidenta del Consorci Memorial per la Batalla de l’Ebre.

FINALITZA EL TERCER CAMP DE TREBALL DE LES TRINXERES DEL CALVARI

El passat diumenge 23 de juliol es va donar per finalitzat el tercer Camp de Treball de les Trinxeres del Calvari. Durant dues setmanes 24 joves i 3 monitors d’arreu de Catalunya han desenvolupat tasques de descoberta de les trinxeres que hi han al voltant de l’Ermita del Calvari. A banda d’aquestes tasques els joves han pogut gaudir de xerrades, visites guiades a diferents espais històrics de la Batalla de l’Ebre, visita al Centre d’Informació de l’Energia de la C.N. d’Ascó, Jocs tradicionals promoguts per l’Associació Cultural Lo Llaüt, piscina i acampada entre altres.

Riu, muntanya, tradició, fires i festes. Ascó us espera amb les portes obertes perquè sentiu la tradició i l’Ebre de prop!

Ascó és un poble del sud de Catalunya, de la comarca de la Ribera d’Ebre, situat en una plana fluvial entre el Pas de l’Ase i el Pas del Llop d’Andisc.

Alçat a 82 m sobre el nivell del mar, està presidit per un castell templer des d’on es controlava el transit per l’Ebre. El tresor més important de la vila és justament el nostre riu, que ha permès el desenvolupament econòmic i social d’Ascó fins l’actualitat. Ha estat escenari i partícip dels canvis socials, culturals i econòmics de la vila. El riu permeté el desenvolupament de l’agricultura, la navegabilitat, el comerç fluvial, va propiciar l’ocupació andalusina i cristiana, així com el desenvolupament de la indústria energètica en l’actualitat.

El nucli històric d’Ascó mostra les petjades de la població des de l’època musulmana fins la cristiana a través de carrers i edificis. Passejant tranquil·lament acompanyats de vistes al riu, passareu per la moreria (el nucli originari antigament tancat per muralles) i per la zona cristiana o Universitat, situada a extramurs, formada per la població cristiana nouvinguda després de la reconquesta. També, tot passejant, passareu pels perxes, per l’antic mercat medieval, per cases pairals com la casa del Comanador, Cal Cavaller, o per les voltes i sitges, recentment recuperades, i que són una mostra de la història del nostre poble.

El nostre terme municipal té dos realitats altament diferenciades: cap a l’est, fins a l’Ebre i la Serra de la Fatarella, hi trobareu vegetació de muntanya: aromàtiques, com el romer o la farigola, i arbres com pins i matolls. Podreu caminar per valls i barrancs que desguassen a l’Ebre, com el barranc de la Gala, el del Forn Teuler o el de la Peixera, entre d’altres. A l’esquerra, hi trobareu la plana fluvial del riu, que anomenem les Illes, amb vegetació de ribera, l’embarcador i camins per on podreu passejar tranquil·lament, anar amb bicicleta o viure-ho des de dins amb caiac o a dalt del nostre llaüt, Lo Roget.

QUÈ POTS FER?

Et proposem tres camins a seguir segons els teus interessos.

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top