A partir del mes de maig, l’Oficina de Turisme d’Ascó organitza sovint trajectes turístics pel riu Ebre a bord del llaüt “Lo Roget”, una rèplica de les embarcacions tradicionals utilitzades antigament a la Ribera d’Ebre. La sortida us permetrà gaudir de l’Ebre d’una manera diferent i descobrir-ne la seva essència.

Només començar l’excursió, de seguida tindreu davant dels vostres ulls una vista meravellosa del poble, amb les cases que s’amunteguen les unes sobre les altres i el castell d’Ascó al capdamunt. Seguint el recorregut riu avall, trobareu més endavant a la vostra dreta la capelleta de la Mare de Déu del Carme una ermita petita i de color blanc situada, des de l’any 1882, molt a prop de la vora del riu. La seva localització és deguda al fet que la Mare de Déu del Carme és la patrona dels navegants i pescadors i a Ascó li tenien molta devoció, en particular els llaüters.

Un cop hagueu passat l’ermita, si feu atenció i mireu atentament al fons del riu a la vostra dreta, podreu veure les restes de l’antiga barca d’Ascó, que els pagesos utilitzaven com a mitjà de transport per a creuar el riu i anar a conrear les terres de les Illes, quan encara no existia l’actual pont.

Seguint l’itinerari, “Lo Roget” s’anirà obrint pas entre petites illes, on creix el típic bosc de ribera ple de tamarius, pollancres o aubes envoltats de canyissars. És el moment de treure els prismàtics i d’observar els abundants ocells que hi habiten. Si teniu sort, hi podreu arribar a veure diferents tipus d’aus, com ara el blauet, el bernat pescaire, la polla d’aigua, diverses espècies de martinet, l’arpella, el milà…

Mentre seguiu navegant i escoltant el xiuxiueig de l’aigua, veureu l’inici del Pas de l’Ase i, de sobte, estareu envoltats d’un petit congost a banda i banda del riu. La tranquil·litat i la bellesa d’un dels paisatges fluvials més impressionants de la Ribera d’Ebre us fascinarà!

Si mireu a la vostra esquerra, a dalt d’un turó veureu el jaciment ibèric de Sant Miquel de Vinebre, que disposava d’una posició estratègica i des del qual es poden contemplar unes vistes úniques de l’entorn. Aquest antic poblat iber, forma part de la Ruta dels Ibers i conserva restes de construccions que daten del segle II aC i del segle I aC.

El trajecte dura una hora i mitja aproximadament. Podeu triar entre una sortida amb degustació de productes locals o una passejada guiada amb experts que us donaran tota la informació sobre la flora i la fauna característiques de la zona i us deixaran tot el material per observar les diferents espècies d’aus i plantes.

Teniu ganes de navegar a bord de “Lo Roget”? Cal reservar les places prèviament a través de la nostra pàgina web a l’apartat “Tickets”. Si teniu qualsevol pregunta o necessiteu més informació us podeu posar en contacte amb l’Oficina de Turisme per telèfon al 977 40 65 83 o per email turisme@asco.cat.